Nederlands getint Udinese verslaat Roma van Kluivert na fraaie goal De Paul

24-11-2018 16:56
14

Justin Kluivert is zaterdagmiddag met AS Roma onderuit gegaan bij het Udinese van Bram Nuytinck, William Troost-Ekong en Hidde ter Avest. De Romeinen verloren met minimaal verschil door een fraaie goal van Rodrigo de Paul.

Kluivert had bij Roma een basisplek toebedeeld gekregen, maar hij slaagde er niet in potten te breken. Het duurde tot vlak voor rust voor Kluivert een eerste keer dreigend was: het leverde de bezoekers niet meer dan een hoekschop in. In de eerste helft was Aleksandar Kolarov tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar de ploegen zochten de rust op met een 0-0 stand.

Tien minuten na rust nam Udinese de leiding. Ignacio Pussetto gaf de bal met de hak fraai mee aan De Paul, die vervolgens de Romeinse defensie zijn hielen liet zien en de bal tot slot heel leep over doelman Antonio Mirante wipte.

Niet lang daarna leek Udinese op 2-0 te komen via Pussetto, maar na ingrijpen van de VAR werd de treffer afgekeurd wegens hands. Kort daarna moest Kluivert het veld ruimen: hij werd vervangen door Cengiz Under.

In het restant moest AS Roma op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg Udinese ook kansen om verder uit te lopen. Voor de thuisploeg miste Darwin Machiz een grote kans vlak voor het einde. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Aan de kant van Udinese speelden alle Nederlanders de volle negentig minuten.