Bayern loopt ook in mes van Lukebakio: Dortmund neemt verder afstand

24-11-2018 17:32
42

Bayern München is voor de vierde wedstrijd op rij tegen averij opgelopen in de Bundesliga. De geplaagde formatie van trainer Niko Kovac incasseerde in extremis de 3-3 tegen Fortuna Düsseldorf. Borussia Dortmund won wel en neemt daardoor verder afstand.

Voor Bayern leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Nadat Fortuna de bal niet weg kreeg na een hoekschop, schoot verdediger Niklas Süle raak. Niet veel later dook Thomas Müller na een uitstekende pass van Jerome Boateng vogelvrij op voor doelman Michael Rensing en maakte de 2-0. De bezoekers konden daar lange tijd weinig tegenover stellen, maar kwamen kort voor rust terug. Dode Lukebakio trof doel: 2-1.

In de tweede helft nam Bayern de regie weer in handen. Lewandowski gaf de bal na een prima pass van Leon Goretzka knap mee aan Müller die met links uithaalde en de 3-1 bijschreef. Twintig minuten voor tijd maakte Arjen Robben zijn entree, maar het werd geen gelukkige invalbeurt. De Nederlander zag Fortuna zich terugknokken. Lukebakio was de grote man met twee treffers: 3-3. Zijn derde goal viel in blessuretijd.

Dortmund had de nodige moeite met FSV Mainz, maar won wel: 1-2. Invaller Paco Alcacer sloeg al snel na rust toe. De Spanjaard tikte binnen op aangeven van Marco Reus na een fraaie aanval. Robin Quaison maakte razendsnel gelijk, maar net zo snel stond Dortmund weer op voorsprong. Rechtsback Lukasz Piszczek zag een aantal schoten geblokt worden, maar had uiteindelijk toch op fraaie wijze succes.

De voorsprong van koploper Dortmund bedraagt nu negen punten op Bayern, dat voorlopig genoegen moet nemen met plek vijf. Eintracht Frankfurt, de nummer twee, won met 1-3 van FC Augsburg en heeft zeven punten minder dan Die Schwarzgelben.