Doelpuntenmachine City doet West Ham pijn; Liverpool blijft moeizaam in spoor

24-11-2018 17:55
11

Op Manchester City staat momenteel geen maat in de Premier League. De formatie van manager Pep Guardiola rekende in Londen overtuigend af met West Ham United: 4-0. Liverpool versloeg Watford en blijft daardoor wel in het spoor.

West Ham was zaterdag absoluut niet berekend op de wervelwind van City. Al na elf minuten brak David Silva de ban uit een lage voorzet van Raheem Sterling. De Engelse vleugelspeler maakte er acht minuten later zelf 2-0 van. Na een actie van Leroy Sané stond hij op de goede plek. Ook Sané wist daarna het net te vinden. Dat deed de Duitser zeer stijlvol: 4-0. Het ging heel makkelijk voor Manchester City, dat het in het vervolg echter welletjes vond. Alleen Sané scoorde nog in de slotfase.

Liverpool mag zich voorlopig the best of the rest noemen. The Reds wonnen met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met 3-0 bij Watford. Eenvoudig ging het desondanks niet. Tien minuten na rust onstnapte Liverpool aan een penalty, toen Andy Robertson Will Hughes neerhaalde. Tien minuten later brak de ploeg van coach Jurgen Klopp de ban. Mané vond Salah en hij schoot via Foster raak. Trent Alexander-Arnold verdubbelde de marge door een vrije trap prachtig raak te schieten.

Liverpool zat zo op rozen, maar kwam negen minuten voor tijd met tien man te staan, omdat aanvoerder Jordan Henderson zijn tweede gele kaart pakte. Watford kon niet profiteren. Roberto Firmino maakte er zelfs nog 3-0 van. Liverpool tankt daardoor vertrouwen voor de clash met Paris Saint-Germain in de Champions League. De achterstand op City in de competitie bedraagt nog altijd twee punten.

Manchester United
Manchester United ziet de Champions League-plaatsen steeds verder uit zicht raken. De ploeg van manager José Mourinho kwam op Old Trafford niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Crystal Palace: 0-0. Bij de bezoekers stond Patrick van Aanholt in de basis. Hij zag dat de spelers van United na afloop onder een luid fluitconcert de kleedkamers opzochten.

Met Jürgen Locadia op de bank en de weer fitte Davy Pröpper in de basis moest Brighton & Hove Albion zich schikken in een 1-1 gelijkspel tegen Leicester City. Glenn Murray zette Brighton op voorsprong, waarna James Maddison zijn tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe. Leicester kwam ondanks het ondertal terug: Jamie Vardy benutte tien minuten voor tijd een penalty.