Juventus wint ook van SPAL na negende competietreffer Ronaldo

Juventus wint ook van SPAL na negende competietreffer Ronaldo

24-11-2018 20:07
6

Juventus heeft de thuiswedstrijd tegen SPAL winnend afgesloten. De koploper van de Serie A boekte mede door een goal van Cristiano Ronaldo een reglementaire 2-0 zege op de gasten uit Ferrara en heeft na dertien wedstrijden nog altijd niet verloren.

Een overwinning van de thuisploeg werd vooraf al wel verwacht en na en gevaarlijk schot van Douglas Costa opende Cristiano Ronaldo na een half uur dan ook de score. De Portugees tikte een scherp aangesneden vrije trap van Miralem Pjanic knap binnen, zijn negende treffer in de Serie A van dit seizoen.

Ook in de tweede helft bleef Juventus de bovenliggende partij. De koploper uit Turijn slaagde er alleen niet in om de marge op het scorebord uit te breiden en had weer een actie van Cristiano Ronaldo nodig om tot scoren te komen. De SPAL-doelman kon een schot van de superster met moeite pareren, waarna Mario Mandzukic er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken. Juventus speelde het duel daarna gecontroleerd uit.

Door de zege komt Juventus op 37 punten uit dertien duels en vergroot het de voorsprong op concurrent Napoli tot negen punten. De ploeg van Dries Mertens krijgt nog de kans om de achterstand terug te brengen tot zes punten.