Uitblinker El Khayati neemt ADO bij de hand tegen PEC Zwolle

24-11-2018 20:22
89

Abdenasser El Khayati was weer eens de grote man bij ADO Den Haag. De middenvelder van de Hagenezen schonk zijn ploeg met twee goals en een assist bijna eigenhandig een driepunter tegen PEC Zwolle: 2-3.

De eerste helft in Zwolle was er een om van te smullen. Al na zeven minuten stond de thuisploeg op voorsprong: uit de kluts gaf Thomas Lam het laatste zetje aan de bal en was ADO-doelman Zwinkels geslagen. Tien minuten later was het alweer gelijk. Scheidsrechter Mulder wees naar de stip toen Sheraldo Becker in de sandwich bij Kenneth Paal en Sepp van den Berg terechtkwam, waarna Abdenasser El Khayati de strafschop vakkundig benutte: 1-1.

Het waren echter doldwaze minuten in Overijssel, want lang kon ADO niet van de gelijkmaker genieten. Een ongelofelijke blunder van Aaron Meijers lag ten grondslag aan de hernieuwde voorsprong van PEC Zwolle. De aanvoerder van de Hagenezen wilde terugkoppen op zijn eigen keeper, maar deed dat niet goed. Clint Leemans pikte de bal op en kon eenvoudig scoren.

El Khayati was echter wederom belangrijk voor ADO Den Haag. De middenvelder kreeg in de vierentwintigste minuut de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied van PEC en haalde doeltreffend uit in de verre hoek: 2-2. Meer doelpunten in de eerste helft was het verwende Zwolse publiek niet gegeven.

In de tweede helft was het duidelijk gedaan met al het spektakel van voor de thee. Beide ploegen kwamen niet meer tot kansen en de wedstrijd leek dan ook op een gelijkspel uit te draaien, maar vlak voor tijd besliste Nick Kuipers anders. De verdediger kopte bij de tweede paal een voorzet van El Khayati in de verre hoek en schonk ADO daarmee drie belangrijke punten.