Ajax verkleint afstand tot PSV na zege op NAC: Labyad maakt fraaie goal

24-11-2018 20:23
94

Ajax heeft op bezoek bij NAC Breda een degelijke overwinning geboekt: 0-3. De thuisploeg hield lang goed stand, maar kwam op slag van rust toch op achterstand door een eigen doelpunt. Na rust kwam de overwinning niet meer in gevaar voor Ajax.

Bij de Amsterdammers speelde David Neres voor de geblesseerde Hakim Ziyech. Bij NAC Breda meer wijzigingen: zo speelde Daan Klomp voor Jurich Carolina, Jethro Mashart voor Marwin Reuvers en Arno Verschueren voor Giovanni Korte. Voor zowel Klomp als Mashart betekende het hun debuut in de Eredivsie.

De Bredanaars lieten Ajax van begin af aan het spel maken en verdedigden met man en macht. Dat leidde ertoe dat de bezoekers maar moeizaam tot kansen kwamen. Vorig seizoen won Ajax met 0-8 in Breda, maar zo eenvoudig ging het zaterdagavond niet. Lange tijd leken de ploegen met een 0-0 stand de rust op te gaan zoeken. Vlak voor rust kwam Ajax echter toch op voorsprong. Lasse Schöne, wiens contract deze week tot 2020 werd verlengd, nam een corner en uiteindelijk werkte debutant Mashart de bal van dichtbij in eigen doel.

Na rust kwam Zakaria Labyad binnen de lijnen voor Donny van de Beek. De middenvelder had last van zijn dijbeen. Labyad sloeg een kleine tien minuten na rust direct toe. Nadat Neres eerder de paal had geraakt, volleerde Labyad op aangeven van de Braziliaan de bal heel fraai in de verre hoek: 0-2. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

In de resterende minuten kregen beide ploegen kansen. In de absolute slotfase tekende invaller Klaas-Jan Huntelaar op aangeven van Nicolas Tagliafico ook nog voor 0-3. Daardoor verkleinde Ajax de achterstand op PSV naar twee punten. De Eindhovenaren komen later zaterdag nog in actie tegen sc Heerenveen.