Londense derby op Wembley is een prooi voor dominant Spurs

24-11-2018 20:33
12

Een subliem spelend Tottenham Hotspur heeft op Wembley met 3-1 afgerekend met Chelsea. De ploeg van Maurizio Sarri werd in de eerste helft overklast door Spurs en kon doelman Kepa danken dat het verschil uiteindelijk niet groter was.

De eerste helft van Spurs was er één om van te watertanden. De ploeg van Mauricio Pochettino speelde vol op de aanval en werd al na zeven minuten beloond. Dele Alli verlengde een voorzet van Christian Eriksen met het hoofd en zag zijn bal in de verre hoek ploffen. De aanvalshonger van Tottenham was daarmee nog niet gestild, want ook Harry Kane kwam in het eerste kwartier op het scorebord. De Engelse topspits speelde zichzelf knap vrij en drukte af in de korte hoek: 2-0.

Dat Chelsea in de eerste helft niet meer tegendoelpunten kreeg was te danken aan Kepa Arrizabalaga. De Spaanse keeper hield eerst Toby Alderweireld en vlak voor rust ook Dele Alli met een knappe redding van scoren af, maar na de pauze was hij kansloos na een schitterende actie van Heung-Min Son. De Koreaan begon op eigen helft aan een lange solo, zette een aantal Chelsea-verdedigers voor schut en rondde uiteindelijk bekwaam af voor 0-3.

Na de derde Spurs-treffer vond de ploeg van Pochettino het welletjes en probeerden ze de eindstreep te halen door de wedstrijd rustig uit te voetballen. Dat lukte niet met een clean sheet, want vijf minuten voor tijd kopte Olivier Giroud de eretreffer namens Chelsea tegen de touwen. Verder kwamen The Blues niet.