Fortuna breidt indrukwekkende thuisreeks uit met eenvoudige zege op Heracles

24-11-2018 22:34
27

Fortuna Sittard heeft voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd gewonnen. Ditmaal was Heracles Almelo het slachtoffer van de Sittardse dadendrang: 3-0. Mark Diemers, Finn Stokkers en Ahmed El Messaoudi schoten de Limburgers naar het linkerrijtje.

Fortuna, dat de afgelopen twee wedstrijden in eigen huis winnend afsloot en dit seizoen meer Eredivisiegoals maakte dan clubs als Feyenoord en AZ, domineerde in de eerste helft en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Branislav Ninaj werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt en de strafschop werd vakkundig verzilverd door Mark Diemers.

De aanvoerder van de Limburgers had ook een belangrijke rol bij de 2-0 van de thuisploeg. Diemers legde een hoekschop op het hoofd van José Rodriguez, die de bal doorkopte richting de tweede paal. Daar stond Finn Stokkers klaar om voor de vierde Eredivisiewedstrijd op rij een doelpunt te maken. Heracles kwam ondertussen maar niet tot gevaarlijke aanvallen en kwam niet verder dan een aantal opportunistische pogingen van Kristoffer Peterson.

De Almeloërs probeerden in de tweede helft meer druk uit te oefenen op de Sittardse defensie en kregen via Adrian Dalmau ook een prima kans op de aansluitingstreffer, maar die viel niet. Fortuna hield eenvoudig stand en besliste na een uur spelen het duel. Ahmed El Messaoudi kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit en scoorde de 3-0 voor de Limburgers. Dat was ook de eindstand.

Door de overwinning komt Fortuna Sittard op zestien punten en stijgt het naar de negende plaats in de Eredivisie. Willem II en FC Emmen kunnen nog op gelijke hoogte komen, maar hebben dan waarschijnlijk een minder doelsaldo dan de Limburgers.