Dembele redt koppositie voor Barcelona in Madrid met late goal

24-11-2018 22:44
37

De topper in de Spaanse Primera Division tussen Atletico Madrid en FC Barcelona is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Diego Costa dacht een kwartier voor tijd de winnende treffer binnen te koppen, maar Ousmane Dembélé besliste vlak voor tijd anders.

Voetballiefhebbers over de hele wereld keken uit naar de wedstrijd om de koppositie in de Liga, maar de eerste helft voldeed niet aan de verwachtingen. Atletico voerde het defensieve plan van Simeone goed uit en Barcelona wist niet door de hechte Madrileense defensie heen te dringen. Dat er niet op doel werd geschoten door beide ploegen zegt genoeg over de amusementswaarde van de eerste helft.

Na een uur spelen veerde het publiek in Wanda Metropolitano plotseling op. Antoine Griezmann leek zijn collega-aanvaller Diego Costa een niet te missen kans te bezorgen, maar de bal van de Fransman was aan de harde kant en de inglijdende Costa kon zijn voet daardoor niet tegen de bal zetten. Barcelona liet echter helemaal niets zien en een bloedeloze 0-0 leek een logische uitslag.

Dat gebeurde echter niet. Een kwartier voor tijd knikte Diego Costa bij de tweede paal een corner van Antoine Griezmann knap binnen en zette hij Los Colchoneros op 1-0. In de slotfase van de wedstrijd zakte Atletico dan ook in en streed het voor de 1-0 overwinning. Die leek er te komen, maar in de blesssuretijd besliste Ousmane Dembélé anders. Hij kreeg de bal in het drukke strafschopgebied van Atletico en schoot de bal door de benen van Jan Oblak binnen: 1-1.

Barcelona behoudt door het gelijke spel in Madrid voorlopig de koppositie, maar Sevilla kan zondag met een thuiszege op Real Valladolid de enige lijstaanvoerder in de Primera Division worden.