Superclásico verplaatst naar zondag na aanval op spelersbus Boca Juniors

Superclásico verplaatst naar zondag na aanval op spelersbus Boca Juniors

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 23:32za 24-11-2018 om 23:32

De return van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate wordt zaterdagavond niet gespeeld. Vanwege de aanval op de spelersbus wordt de wedstrijd verplaatst naar zondagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Het was lange tijd onduidelijk of de finalewedstrijd, die om 21.00 uur Nederlandse tijd had moeten beginnen, doorgang zou kunnen vinden. Nu lijkt de CONMEBOL besloten te hebben om naar aanleiding van de rellen de wedstrijd morgen te laten plaatsvinden. 

CONMEBOL-voorzitter Alejandro Dominguez had graag gezien dat de wedstrijd toch zaterdag was gespeeld, zegt journalist Mootaz Chehade, die in Buenos Aires is. "Er was een akkoord tussen de voorzitters van beide clubs, een 'herenakkoord'. We tolereren dit niet. De wedstrijd zal morgen hoe dan ook gespeeld worden."

Twee spelers van Boca Juniors moesten vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis. Middenvelder Pablo Perez kreeg zelfs een stuk glas in zijn oog. Aanvaller Carlos Tevez, die zelf traangas inademde, zei tegen het Argentijnse FOX Sports dat de club gedwongen wordt te spelen. "We zijn niet in staat om te spelen, maar we moeten toch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws