De Jong: 'Nu was het weer heel extreem, probeer mij er niets van aan te trekken'

De Jong: 'Nu was het weer heel extreem, probeer mij er niets van aan te trekken'

25-11-2018 07:06
94

Frenkie de Jong vindt niet dat Ajax zaterdag echt problemen had met NAC Breda. Hoewel het even duurde voordat de Amsterdammers de ban braken, was de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk.

"Het duurde natuurlijk lang voordat wij scoren, maar echt lastig… Ik denk niet dat zij echt kansen hebben gehad. Het was geen heel lastige wedstrijd denk ik", zegt De Jong tegen Telesport. "Een goede overwinning. Niet spectaculair, maar gewoon goed. NAC speelde heel compact, veel op eigen helft. Het was af en toe lastig om er doorheen te komen, maar aan de andere kant kwamen zij natuurlijk ook niet op onze helft. Zij stichtten weinig gevaar. Daar kun je voor kiezen."

Wedden

Meer odds

De Jong zit door de zege nog altijd op een roze wolk. "Met het Nederlands elftal heb ik natuurlijk een mooie week gehad. We zijn door in de Nations League", aldus de middenvelder, die weer volop werd geprezen in de media. "Je weet dat die verhalen komen. Het is al vaker zo geweest. Nu was het weer even heel extreem. Ik probeer mij er niet te veel van aan te trekken en focussen op wat je moet doen."

De Jong zag ook de vergelijking met Johan Cruijff voorbij komen. "Ik heb het ook gelezen. Mooi om te horen natuurlijk, maar ik ben echt verre van het niveau van Cruijff. En ik zal het ook nooit worden. Daar maak ik mij geen illusies over."