AC Milan maakt gehakt van Ascoli

AC Milan maakt gehakt van Ascoli

18-04-2007 22:43

Ascoli toonde tegen Milan aan waarom het degradatie amper meer kan ontlopen. Tegen het niet eens zo sterk spelende Milan maakten de verdedigers van de degradatiekandidaat fout na fout.

De eerste kapitale fout vond al na twee minuten plaats. Ronaldo profiteerde van verkeerd ingrijpen van Lombardi en vond Alberto Gilardino: 1-0. Binnen het halfuur besliste Milan vervolgens het duel. Kaka verzilverde een strafschop, terwijl Gilardino op aangeven van Marek Jankulovski zijn tweede van de avond maakte.

Uit een strafschop maakte Luigi Di Biagio de 3-1. Kaka stelde met zijn tweede treffer al snel orde op zaken. Vlak voor rust maakte Ascoli de 4-2. Een kopbal van Guberti werd van richting veranderd en was hierdoor onhoudbaar voor reservedoelman Zeljko Kalac.

Een kwartier voor tijd pikte Seedorf zijn doelpuntje mee. Een pass van Andrea Pirlo bereikte de Nederlander, die met een mooi lobje het net vond. Milan staat door de zege vierde, vier punten achter Lazio Roma, dat vandaag gelijkspeelde tegen Chievo.