Dumfries over duels met Mbappé: 'Tuurlijk hij is een ster, maar je moet leveren'

Dumfries over duels met Mbappé: 'Tuurlijk hij is een ster, maar je moet leveren'

25-11-2018 09:15
28

Denzel Dumfries beleeft mooie tijden. De rechtsback heeft zich in korte tijd opgewerkt tot vaste kracht bij PSV en mag zich zelfs speler van het Nederlands elftal noemen. Toch voelt hij niet de behoefte om af en toe in zijn arm te knijpen.

"Nee, dat heb ik niet", reageert de 22-jarige Dumfries nuchter in gesprek met de NOS. "Maar ik heb wel van heel veel momenten genoten. Van het complete plaatje eigenlijk. Al sprongen de wedstrijd tegen Frankrijk en de overwinning met PSV op Ajax er misschien bovenuit."

Koud of warm van de duels met Frankrijk- en Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé werd Dumfries desondanks niet. "Het is zoals tegen elke andere speler. Je moet gewoon leveren. Tuurlijk, hij is een grote ster, maar je moet gewoon je best doen en het maximale uit jezelf halen. Matthijs (De Ligt, red.) en ik hebben het goed gedaan."

Na de 3-0 zege op sc Heerenveen zaterdagavond is FC Barcelona de volgende test voor de rechtsback. Een wedstrijd om van te dromen, zo lijkt het. "Nou, als ik ergens van droom, dan is het van winst. Of nee, niet dromen, we moeten dat dóén. We moeten punten halen om de Europa League te halen."