Advocaat hekelt zaakwaarnemer Venema: 'Gaat hem alleen maar om het geld'

Advocaat hekelt zaakwaarnemer Venema: 'Gaat hem alleen maar om het geld'

25-11-2018 17:36
29

Dick Advocaat looft Nick Venema, het jonge talent dat zondagmiddag twee keer scoorde voor FC Utrecht tegen De Graafschap. De negentienjarige spits is de grote uitblinker van Jong Utrecht, maar krijgt weinig kansen in het elftal van Dick Advocaat. Zondag was het dan zover.

Advocaat voelt zich niet onder druk gezet om Venema op advies van anderen kansen te geven. "Ik ga toch m'n eigen gang en luister naar niemand", zegt hij tegen de NOS. "Ik gebruik m'n ogen en kijk naar wat ik zie in de wedstrijden. We kennen de kwaliteiten van Nick, dus dat is het probleem niet."

"Ik heb geleerd dat je spelers op het juiste moment moet brengen. Dat hebben we vandaag goed gedaan. Die jongen is net negentien en maakt twee prachtige goals. Dat is voor Utrecht geweldig, maar ook voor die jongen."

Advocaat vertelde onlangs nog dat hij graag een winterversterking naar Utrecht wil halen. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren trapte op de rem en zei dat Utrecht Venema al heeft, die zondag zijn waarde bewees. "Hij heeft gelijk als hij dat zegt, want hij wil de portemonnee niet trekken", lacht Advocaat. "Als Nick dit iedere wedstrijd doet hebben wij geen nieuwe spits nodig. Zo is het ook, natuurlijk."

Venema's zaakwaarnemer Louis Laros liet op Twitter weten het onbegrijpelijk te vinden dat Venema weinig kansen krijgt in het eerste van Utrecht. Advocaat is niet blij met die teksten, vertelt hij aan RTV Utrecht. "Meneer Laros moet zich hier niet mee bemoeien en gewoon hopen dat het heel goed gaat met Venema. Volgens mij gaat het bij meneer Laros alleen maar om het geld, want daar ken ik hem ook van. Laat hij zich nou niet bemoeien met dit soort dingen en hopen dat het heel goed gaat met Venema, dat is goed voor FC Utrecht, voor Nick en dus waarschijnlijk ook voor hem."

Lees ook: Makelaar van 'fenomeen' Venema: 'Onbegrijpelijk dat hij zo weinig kansen krijgt'