Chagrijnige Berghuis: Dit hebben we het hele seizoen al. Het is niet iets nieuws

Chagrijnige Berghuis: "Dit hebben we het hele seizoen al. Het is niet iets nieuws"

25-11-2018 18:03
38

Steven Berghuis stond met een chagrijnig gezicht de pers te woord na Feyenoord - FC Groningen. Zijn ploeg won met 1-0, maar de manier waarop verdient niet de schoonheidsprijs.

In het eerste kwartier waarin Feyenoord goed was viel de beslissende goal van Jens Toornstra. "Dan vallen we heel ver terug", zegt Berghuis tegen RTV Rijnmond. "Groningen deed het ook goed, wij hadden er geen antwoord op. Hoe het kan dat we soms terugvallen? Het is niet soms. Dit hebben we het hele seizoen al. Het is niet iets nieuws."

Het gebeurt vaker dat Feyenoord na een goede periode terugzakt naar een bedenkelijk niveau. "We hebben het erover, maar we weten het niet te vertalen naar een lange periode. De trainer geeft een paar dingen aan in de rust. Dat probeerden we op te pakken, maar het was in de tweede helft nog slechter."

Volgende week wacht de clash met PSV. Feyenoord moet die wedstrijd winnen om de aansluiting met de top te kunnen behouden. "We spelen nog veel thuiswedstrijden. In principe kunnen we de aansluiting blijven houden, maar het is niet iets waar ik naar kijk. Ik hoop gewoon dat we betere wedstrijden afleveren waardoor we winnen en ik hier leukere interviews kan geven."