'Klassespeler' Doan imponeert: 'Ik vind hem meer bij Ajax passen'

'Klassespeler' Doan imponeert: 'Ik vind hem meer bij Ajax passen'

25-11-2018 18:19
80

FC Groningen-ster Ritsu Doan past beter bij Ajax dan bij PSV. Dat zegt zijn teamgenoot Mike te Wierik voor de camera van VoetbalPrimeur. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Doan doet het dit seizoen uitstekend bij het kwakkelende Groningen. Aanvoerder Te Wierik is ook onder de indruk. "Vorig jaar op de training kon je dat al zien. Hij kwam natuurlijk uit Japan, toen was het nog wat onwennig", aldus Te Wierik, direct na Feyenoord- FC Groningen (1-0) in De Kuip.

"De klasse droop er toen al vanaf. Voor ons is het een fantastische speler. Laat duidelijk zijn dat die gozer de stap naar een grotere club wel gaat maken. Ik hoop dat-ie minimaal dit seizoen nog bij ons blijft."

Doan kan de stap naar de Nederlandse top aan, denkt de verdediger. "Ik denk dat ik het meer een speler voor Ajax vind dan voor PSV. Ik vind het meer een type Ziyech dan een type Lozano. Als je soms ziet wat hij allemaal ziet, hoe snel hij dat ziet... Ook tijdens positiespelletjes op de training sta je soms versteld. Heel mooi. Het is een klassespeler." 

Lees ook: Perez doet transfersuggestie: 'Opvolger van Ziyech misschien, waarom niet?'

Check hieronder het volledige interview met Te Wierik. De Groningen-captain vond dat zijn ploeg méér verdiende dan de 1-0 nederlaag in De Kuip.