Update: 'Bosz krijgt serieuze concurrentie uit Portugal voor Southampton-job'

Update: 'Bosz krijgt serieuze concurrentie uit Portugal voor Southampton-job'

27-11-2018 12:02 Laatste update: 12:02
44

Peter Bosz is in de race voor een stoeltje in de Premier League. Dat meldt The Mirror zondagavond. Southampton overweegt Mark Hughes te ontslaan en Bosz is één van de drie namen die worden genoemd als mogelijke opvolgers.

Southampton boekte dit seizoen pas één overwinning in de Premier League en leed zaterdag een smadelijke nederlaag bij hekkensluiter Fulham (3-2). De positie van Hughes staat daardoor onder druk, mede doordat The Saints vorig seizoen ook in degradatienood zaten. Hughes is nog niet ontslagen, maar het bestuur van Southampton heeft volgens The Mirror alvast een lijstje samengesteld met mogelijke opvolgers.

Op dat lijstje staan drie namen: Leonardo Jardim, Brendan Rodgers én Bosz. Celtic-manager Rodgers heeft als enige emplooi op dit moment. Jardim werd dit seizoen ontslagen door AS Monaco, terwijl Bosz werkloos is sinds zijn gedwongen vertrek bij Dortmund een jaar geleden. Zijn werk bij Ajax, waarmee hij reikte tot de finale van de Europa League, is men in Engeland nog niet vergeten.

Southampton heeft goede ervaringen met Nederlanders. Ronald Koeman stond tussen 2014 en 2016 - samen met broer Erwin - met veel succes aan het roer op St. Mary's. Sindsdien versleet de Premier League-club drie managers: Claude Puel, Mauricio Pellegrino en Hughes. Laatstgenoemde krijgt naar verluidt nog wel de kans om de boel om te draaien. Volgende week wachten Manchester United en Tottenham Hotspur.

Update 27/11 12.02: Volgens Portugese media krijgt Bosz serieuze concurrentie van Paulo Sousa. De voormalig manager van onder meer Fiorentina en Swansea City wil graag aan de slag in de Premier League. Sousa (48), oud-international van Portugal, heeft aanbiedingen uit China uit zich neergelegd en hoopt nu dat Southampton hem op korte termijn benadert.