Steijn razend: 'Het lijkt dat de topclubs bijna altijd vrijspraak krijgen'

Steijn razend: 'Het lijkt dat de topclubs bijna altijd vrijspraak krijgen'

25-11-2018 20:10
44

VVV-Venlo gaat niet meer in beroep tegen straffen van de tuchtcommissie van de KNVB. Dat stelt Maurice Steijn, die het helemaal heeft gehad met 'Zeist'.

"Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep. Dat is kansloos als VVV", foetert Steijn tegenover de NOS. Aanleiding voor zijn woede is de schorsing van drie wedstrijden voor Roel Janssen, die twee weken tegen FC Emmen geleden rood kreeg.

"De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken", zegt Steijn. "Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen."

Steijn laat de rode kaart voor Peter van Ooijen dan ook voor wat het is. De middenvelder werd in de blessuretijd tegen AZ van het veld gestuurd, nadat hij Adam Maher had neergehaald aan de zijlijn. "Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over."

"Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist", herhaalt Steijn. "Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zo'n goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie