'Wel grappig, hier werd gelijk geroepen dat Jaap Stam zou komen als opvolger'

'Wel grappig, hier werd gelijk geroepen dat Jaap Stam zou komen als opvolger'

25-11-2018 20:53
6

Jaap Stam is terughoudend bij zijn keuze voor een nieuwe club. Dat stelt Brian Tevreden, die bij Reading enkele jaren met de voormalig topverdediger samenwerkte.

Tevreden was technisch directeur bij Reading en kent Stam, die sinds maart clubloos is, door en door. "Wat zijn volgende club wordt, die vraag kan ik niet beantwoorden. Maar als hij ergens instapt, dan moet het een goed project zijn. Bij Reading hebben we heel goed en fijn samengewerkt", zegt Tevreden tegen ELF Voetbal.

De Amsterdammer heeft een hoge pet op van Stam. "Wat een van zijn sterkste punten is, is dat hij zelf voordoet hoe het moet. Hij is niet alleen aan het coachen. Je kunt training geven door instructies te geven, maar je kunt ook laten zien wat je bedoelt. Dat vonden de spelers geweldig, die liepen met hem weg."

Net als Stam werkt Tevreden niet meer bij Reading. Hij is CEO bij het Belgische Roeselare. "Wel grappig: we hebben vorige week de trainer weggedaan. Toen werd gelijk geroepen dat Jaap Stam naar Roeselare zou komen. Waarom niet, vroegen mensen zich af. Nou, wij staan met ons project nog in de kinderschoenen. Dat is niet iets waar ik Jaap gelijk aan zou verbinden, omdat hij, zoals ik al zei, op dit moment liever in een project stapt dat al goed op orde is."