Labyad: 'Slaap bij Europese duels altijd bij hem op de kamer, geweldige gozer'

Labyad: 'Slaap bij Europese duels altijd bij hem op de kamer, geweldige gozer'

26-11-2018 07:05
21

Zakaria Labyad is opgelucht met zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor Ajax. De 25-jarige aanvallende middenvelder belandde dit seizoen in Amsterdam al snel op de bank, had het daar moeilijk mee, maar heeft zich opgericht.

Labyad had eerder dit seizoen een indringend gesprek met trainer Erik ten Hag. "Het belangrijkste punt was dat ik in wedstrijden en op trainingen veel beslissender moest zijn met doelpunten en assists", zegt hij in De Telegraaf. Buiten de gewone trainingen om deed de Marokkaan een beroep op assistenten Alfred Schreuder, Richard Witschge en Aron Winter. "Ik ben heel intensief met Alfred, Richard en Aron aan de slag gegaan. En de trainer gaf me ook wat aanwijzingen."

De beloning volgde tegen NAC Breda (3-0 zege). Labyad benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft bij Ajax. "Het is me in een paar maanden tijd duidelijk geworden waarom Ajax de grootste club van Nederland is. De werkwijze, de mensen, de supporters: alles is top. Maar vooral het niveau van mijn medespelers is nog hoger dan ik bij FC Utrecht van buitenaf kon zien. Als je ziet hoeveel talentvolle spelers we hebben. Ik speelde voor het eerst met Frenkie achter me. En ik kan je vertellen: dat is echt genieten. Hij ziet alles, is een fantastische middenvelder. Zó goed had ik hem niet verwacht."

Als de blessure van Donny van de Beek tegenvalt, zou Labyad dinsdag tegen AEK Athene zomaar kunnen spelen. "Dat zou voor mij fantastisch zijn. Maar natuurlijk hoop ik dat de blessure van Donny meevalt en hij erbij kan zijn. Ik slaap bij Europese wedstrijden altijd bij hem op de kamer en hij is een geweldige gozer. Ik gun hem het allerbeste."