'Absolute aanwinst voor PSV' geprezen: 'Wat vooral opvalt, is hoeveel hij creëert'

'Absolute aanwinst voor PSV' geprezen: 'Wat vooral opvalt, is hoeveel hij creëert'

26-11-2018 07:23
31

Luuk de Jong viel zaterdag tegen sc Heerenveen (3-0) niet alleen op met zijn geweldige goal, maar ook met zijn tomeloze inzet. De Telegraaf-rapporteur John de Wolf is onder de indruk van de spits.

"Wat een goal. Hij gooit er echt zijn hele ziel en zaligheid in. En geeft zoveel power aan de bal. Echt fantastisch om naar te kijken", zegt De Wolf in de ochtendkrant.  "Ik heb hem het hoogste cijfer gegeven: een 8. Niet alleen om die goal, maar ook om zijn geweldige wedstrijdinstelling."

"Op een gegeven moment zie ik hem gewoon de rechtsbackpositie overnemen, omdat Dumfries daar vanuit een omschakelmoment even weg was", vertelt de zesvoudig international. "Wat een bereidheid om te werken voor het team en om alles te geven. Ik vind De Jong het perfecte voorbeeld van het huidige PSV. Een team dat heel sterk is, omdat iedereen zijn ding doet en daar bovenop is er ruimte voor extra's."

De Wolf zag ook linksback Angelino iets extra's brengen. "Die speelde heel sterk. Ik heb hem een 7,5 gegeven. Angelino is een absolute aanwinst voor PSV. Verdedigend is hij prima, hij staat bijna altijd goed. Maar wat vooral opvalt, is hoeveel hij aanvallend creëert. Hij heeft longen als een paard, blijft maar naar voren gaan en heeft een schitterende voorzet."