BILD en Kicker: Bayern München werkt Kovac eruit voor grote naam

BILD en Kicker: Bayern München werkt Kovac eruit voor grote naam

26-11-2018 07:45
34

Arsène Wenger is een belangrijke kandidaat om aan de slag te gaan bij Bayern München. Dat melden BILD en Kicker maandagochtend. De Fransman zou net als Zinedine Zidane in beeld zijn als opvolger van Niko Kovac.

De Kroatische trainer, die sinds de zomer aan het roer staat in de Allianz Arena, zit verder in de verdrukking na het gelijkspel tegen promovendus Fortuna Düsseldorf (3-3). In Duitsland wordt druk gespeculeerd over zijn toekomst. Kovac krijgt de kans om de boel nog om te draaien, maar Bayern zou zich achter de schermen oriënteren op een nieuwe hoofdtrainer.

De naam van Wenger gonst het hardst door de wandelgangen. De 69-jarige trainer uit Frankrijk is clubloos sinds zijn vertrek bij Arsenal, waar hij 22 jaar werkzaam was. Wenger was in het verleden vaker in beeld en is een bewezen 'bouwer'. Daarnaast spreekt het in zijn voordeel dat hij vloeiend Duits kan. Wenger wil vanaf januari weer aan de slag.

Naast Wenger zou er nog een Fransman in beeld zijn: Zidane. De kans op zijn komst is volgens BILD een stuk kleiner, al zou de oud-trainer van Real Madrid wel weer openstaan voor een nieuwe uitdaging. Kovac zal dinsdag nog gewoon op de bank zitten bij Bayern München, dat het in de Champions League opneemt tegen Benfica en met Ajax om de groepswinst strijdt.

Lees ook: 'Bayern-sterren zijn vertrouwen in Kovac kwijt; snel ontslag hangt in de lucht'