Het is een goede beslissing geweest om terug naar Ajax te komen

"Het is een goede beslissing geweest om terug naar Ajax te komen"

26-11-2018 07:55
34

Daley Blind zit goed in zijn vel. Na een seizoen op de bank bij Manchester United en een relatief korte voorbereiding, had de verdediger wat tijd nodig. Inmiddels raakt hij steeds beter in vorm, zo was te zien in de laatste wedstrijden van Ajax en Oranje.

De kritiek op Blind is echter nooit ver weg. "Mijn vader had het vroeger ook vaak. Misschien ligt het aan onze achternaam", lacht hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik laat merken dat ik baal als ik een foute bal geef. Misschien valt dat anderen dan extra op. Het lijkt soms ook wel of mensen verwachten dat ik nu ook heel veel ga scoren omdat ik van een topclub uit de Premier League ben teruggekomen."

"Ach, het heeft mij alleen maar sterker gemaakt", verwijst Blind naar zijn critici. "Het is een goede beslissing geweest om terug naar Ajax te komen. Ik ben pas 28 jaar en denk nog lang niet aan afbouwen. Ik wil ook iets winnen. Misschien blijf ik wel altijd hier, wellicht komt er nog eens een mooie kans in het buitenland. We zien het wel."

Blind speelt dinsdag tegen AEK Athene alweer zijn 31ste wedstrijd van het seizoen. Omdat het rondkomen van zijn Ajax-transfer afgelopen zomer even op zich liet wachten, had hij langer vakantie dan de rest. "Ik had even nodig, maar ben nu echt fit. Ik pak ook mijn rust als dat nodig is. Vroeger trainde ik vaak door met pijntjes."