Dolenthousiaste Buijs tipt PSV, Ajax en Feyenoord: 'Hij kan die stap maken'

Dolenthousiaste Buijs tipt PSV, Ajax en Feyenoord: 'Hij kan die stap maken'

26-11-2018 11:10 Laatste update: 11:24
95

FC Groningen-trainer Danny Buijs weet zeker dat Ritsu Doan een aanwinst is voor topclubs in de Eredivisie. Buijs zei dat zondag, na Feyenoord-Groningen (1-0), voor de camera van VoetbalPrimeur. De coach is tijdens zijn eerste maanden bij de club diep onder de indruk geraakt van Doan.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

De twintigjarige Japanner is dit seizoen de grote uitblinker bij De Trots van het Noorden. "Hij kan ontzettend goed voetballen. Tactisch sterk, technisch vaardig, hij kan een goal maken, fysiek sterk", somt Buijs op. "Hij heeft een goede mentaliteit, is een teamspeler, het is een fijne jongen om mee te werken. Eigenlijk zijn dus alle ingrediënten aanwezig."

"Hij is A-international van Japan en twintig jaar pas. Hij kan die volgende stap maken. Het is niet voor niks dat verschillende clubs miljoenenbiedingen hebben gedaan in het begin van het seizoen."

Voor PSV, Ajax of Feyenoord zou Doan een uitstekende aanwinst zijn. "Ik denk het wel. Het is een jongen die alleen maar beter kan worden, zeker met betere spelers om zich heen."

Lees: 'Klassespeler' Doan imponeert: 'Ik vind hem meer bij Ajax passen' 

Check hier het hele interview met Buijs, die onder meer uitlegt waarom hij denkt dat Doan het seizoen moet afmaken in het hoge Noorden.