Sporkslede: 'Twijfelde even of ik De Jong moest raken toen hij begon te dribbelen'

Sporkslede: 'Twijfelde even of ik De Jong moest raken toen hij begon te dribbelen'

Gepubliceerd: maandag 26 november 2018 om 13:27ma 26-11-2018 om 13:27

NAC Breda wilde Ajax zaterdag met 'gezonde agressie' aanpakken en zo lang mogelijk van scoren te houden. Daarbij wilde het voorkomen dat het al snel met tien man kwam te staan, zoals Feyenoord in de Klassieker.

"Vooral de aanpak van Feyenoord werd benoemd. Zij wilden Ajax agressief aanpakken, maar waren na vijf minuten uitgespeeld. Je moet laten voelen dat je er bent, ze op de huid blijven zitten en niet over de rand gaan. Dat deden we goed", vertelt Fabian Sporkslede in gesprek met Het Parool.

Sporsklede moest soms zijn best doen zich in te houden. "Toch was het verleidelijk om een tikkie te geven als ze lang met de bal lopen. Ik kende Frenkie de Jong nog van Willem II. Hij begon in de eerste helft een eind te dribbelen, toen twijfelde ik even of ik hem moest raken. Toch maar niet gedaan. Zo win je het niet van ze."

Volgens Sporkslede was de wedstrijd na de 0-2 van Zakaria Labyad gespeeld. "Toen zag je pas echt de enorme kwaliteit van Ajax. Ik koos er een aantal keer voor om door te dekken, en dan geef je als back veel ruimte weg in de rug. Ajax versnelde het spel, waardoor ik te laat terug was. Een achterstand tegen zo'n sterke ploeg is gewoon een verloren zaak. (...) We konden eigenlijk niet anders dan op eigen helft blijven om een nieuwe 0-8 voorkomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat NAC zich handhaven?

Ja
47%
Nee
53%
(2097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws