Buijs stuurt aan op 'Suarez-route': Bij Ajax kan hij verder groeien

Buijs stuurt aan op 'Suarez-route': "Bij Ajax kan hij verder groeien"

26-11-2018 14:28
47

Ritsu Doan zou een versterking zijn voor Ajax. Dat stelt Danny Buijs, nota bene zijn trainer bij FC Groningen. De Japanner is geknipt als opvolger van Hakim Ziyech.

Buijs zei na Feyenoord - Groningen (1-0) tegen VoetbalPrimeur dat Doan klaar is voor een topclub in de Eredivisie. In gesprek met De Telegraaf noemt de Groningen-trainer het beestje bij de naam: Ajax is volgens hem de ideale tussenstap. "Hij kan zo de plaats van Hakim Ziyech innemen als die vertrekt", aldus Buijs.

Ajax heeft ook de financiële middelen om Doan over te nemen van Groningen. "We hebben biedingen binnen bij FC Groningen van negen en tien miljoen euro", weet Buijs. Doan wordt naar verluidt begeerd door clubs uit Rusland en Oekraïne. Groningen-directeur Hans Nijland wimpelt de interesse vooralsnog af.

"Ritsu wordt de komende maanden alleen maar meer waard. Hij is pas twintig jaar, nu al een vaste waarde in het Japanse elftal en zal zich presenteren in januari in de Azië Cup", zegt Buijs, die het liefst zou zien dat Doan de 'Suarez-route' kiest. "Bij Ajax kan hij verder groeien."

Lees ook: Dolenthousiaste Buijs tipt PSV, Ajax en Feyenoord: 'Hij kan die stap maken'