Sierd over De Ligt- en Frenkie-mania in Spanje: 'Ze weten er echt geen reet van'

Sierd over De Ligt- en Frenkie-mania in Spanje: 'Ze weten er echt geen reet van'

26-11-2018 15:10 Laatste update: 20:44
87

Mundo Deportivo, de Spaanse krant die continu groot uitpakt met berichten over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, schrijft maar wat als het gaat om mogelijke transfers van Ajax naar FC Barcelona. Daar weten ze namelijk 'geen reet van'. Sierd de Vos zegt dat in gesprek met VoetbalPrimeur. 

Barcelona gaat vól voor De Ligt. Onderhandelingen over De Jong geopend. Barça-scouts in Amsterdam. 60 miljoen, 80 miljoen, 130 miljoen euro. Mundo Deportivo pakt haast dagelijks uit over de twee pareltjes van Oranje en Ajax. Veel waarde moeten we niet aan die berichtgeving hechten, verzekert Sierd de Vos. "Er is nooit met Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt gesproken. Er is ook nooit met de zaakwaarnemers van die twee jongens gesproken", zegt de populaire commentator in gesprek met VoetbalPrimeur.

Wedden

Meer odds

"In Spanje heb je geen abonnement op kranten, dat bestaat daar niet. De kranten moeten los verkocht worden in kiosken, op vliegvelden en stations. Er is een enorme concurrentie: in Barcelona zijn er grote kranten, in Madrid, in Valencia, in Sevilla… Elke dag moeten zij dus de lezer verleiden om verkocht te worden. Nu is het bijna rond!, wordt dan met grote koppen geschreeuwd op de voorpagina."

Geen reet
De Vos kan de Ajax-verhalen niet serieus nemen. "Het is gewoon om de interesse van de lezer op te wekken, het is totaal geen journalistiek. Mundo Deportivo en Sport zijn heel goed op de hoogte van wat er speelt in de boezem van Barcelona. Er zijn zo veel lijntjes, je hebt bestuursleden die lekken, spelers hebben een vaste journalist. Wat het buitenland betreft: daar weten ze echt geen reet van."

Zelf wordt-ie om de haverklap gebeld door het Spaanse journaille. "Of ik iets kan vertellen over De Ligt of Frenkie. Wat ik dan zeg? Dat ik niet meer kan vertellen dan wat er al bekend is over die jongens. Wij doen er ook een beetje aan mee, hè? Als hier wordt geschreven dat Manchester City en Bayern München belangstelling hebben, levert dat ook weer een bericht op in Spanje."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)