Kraay prijst 'dodelijk' fenomeen van FC Utrecht: Het is Ronaldo niet hè

Kraay prijst 'dodelijk' fenomeen van FC Utrecht: "Het is Ronaldo niet hè"

26-11-2018 16:09
30

Hans Kraay jr. is fan van Nick Venema. De negentienjarige spits van FC Utrecht viel zondag een kwartier voor tijd in tegen De Graafschap en was twee trefzeker.

Kraay ziet Venema wekelijks aan het werk in de Keuken Kampioen Divisie, waarin Venema aan de lopende scoort voor Jong FC Utrecht. "Hij heeft negen goals gemaakt in een van de mindere ploegen van de competitie", aldus de analist van FOX Sports tegen het Algemeen Dagblad.

"Hoe het niveau ook is, je ziet altijd wel iets positiefs of negatiefs. Venema heeft diepte en snelheid. Als je kijkt naar het Nederlands elftal weet je hoe belangrijk dat tegenwoordig is. Daarnaast is hij koel en dodelijk in de zestien."

Kraay loopt weg met Venema, maar plaatst ook een kanttekening. "Zijn eerste aanname kan beter, maar het is Ronaldo niet hè. Laten ze daar bij FC Utrecht genieten van de dingen die hij goed kan. Ik ken Dick Advocaat als een 4-3-3-trainer, maar hij gaat er nu over wel nadenken om de diepte en snelheid van Venema te gebruiken naast een balvaste spits."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie