Update: 'NEC-banneling scoort meteen twee keer voor beloften'

Update: 'NEC-banneling scoort meteen twee keer voor beloften'

26-11-2018 21:19 Laatste update: 21:22
48

Kevin Jansen maakt per direct geen onderdeel meer uit van de selectie van NEC. De Keuken Kampioen Divisie-formatie meldt dat maandagmiddag via de officiële kanalen. Het is onbekend waarom Jansen wordt gestraft door NEC. 

De Nijmegenaren laten in een bericht weten dat de middenvelder 'op disciplinaire gronden voor onbepaalde tijd is teruggeplaatst' naar het beloftenelftal van de club. Hij traint per direct niet meer mee met het eerste elftal van trainer Jack de Gier. 

Een mogelijke aanleiding voor de straf is een interview dat Jansen (26) afgelopen weekend gaf aan dagblad de Gelderlander. Daarin liet hij blijken teleurgesteld te zijn met het gebrek aan speeltijd in Nijmegen. 

Het gaat erg slecht met NEC. De club verloor afgelopen vrijdag met 1-0 bij laagvlieger RKC. De Nijmegenaren staan na vijftien speelrondes op een teleurstellende tiende plaats.

Update 26/11 21.20: Jansen heeft maandagavond opnieuw van zich doen spreken. Op de dag dat de middenvelder permanent werd teruggezet naar Jong NEC, scoorde hij direct twee keer namens de Nijmeegse beloften, meldt de Gelderlander. Mede dankzij de dubbelslag van Jansen won Jong NEC met 4-0 van Jong Achilles.