FC Twente-fans op de blaren na rellen in Den Bosch: geen cafébezoek in Volendam

FC Twente-fans op de blaren na rellen in Den Bosch: geen cafébezoek in Volendam

26-11-2018 21:38
19

FC Volendam zet zich schrap voor het bezoek van FC Twente op vrijdag 7 december, melden NH Nieuws en TC/Tubantia maandagavond. De Noord-Hollanders hebben in overleg met FC Twente maatregelen genomen naar aanleiding van de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen FC Den Bosch en de Tukkers.

De meegereisde fans bestormden na de 2-1 nederlaag in De Vliert het veld en gooiden met reclameborden naar de supporters van FC Den Bosch, dat een vergoeding eist voor de aangerichte schade. De FC Twente-fans die mee naar Volendam willen reizen, moeten volgens beide regionale gebruik maken van een buscombi.

Bovendien zal het geplande een bezoek aan De Dijk, het uitgaansgebied van Volendam, niet doorgaan, laat FC Twente weten aan TC/Tubantia. De Tukkers krijgen wél de ruimte om 1400 supporters mee te nemen. FC Volendam stelt een extra tribune beschikbaar aan de meegereisde fans.

De huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie zal binnenkort voor de tweede keer in korte tijd afreizen naar Noord-Holland: maandagavond speelt men in Alkmaar het uitduel met Jong AZ.