'Piqué krijgt verkeersboete van 42,5 duizend én moet publieke uitgang gebruiken'

'Piqué krijgt verkeersboete van 42,5 duizend én moet publieke uitgang gebruiken'

26-11-2018 22:23
39

Gerard Piqué is in Barcelona betrapt met een ongeldig rijbewijs, meldt The Daily Mail maandag op basis van berichtgeving uit Spanje. De centrale verdediger moet hiervoor een boete van 42,5 duizend euro betalen.

Piqué werd op 31 augustus aangehouden in het centrum van Barcelona, terwijl hij toen niet de weg op mocht. De routinier had eerder al meerdere verkeersovertredingen begaan en had op 12 december 2017 te horen gekregen dat zijn rijbewijs was ingetrokken. De openbare aanklager eiste aanvankelijk een boete van 72 duizend euro, maar beide partijen troffen een schikking, waardoor Piqué 'slechts' 42,5 duizend euro hoeft te betalen.

De centrale verdediger zal het echter enige tijd zonder rijbewijs moeten doen en moet verplicht een cursus volgen om zijn papieren weer terug te krijgen. Piqué moest de rechtszaal bovendien verlaten via de publieke uitgang, waar de massaal toegestroomde pers al stond te wachten. Zijn advocaat verzocht het hof nog om een beveiligde aftocht voor zijn cliënt, die echter 'zoals elke burger' naar buiten moest lopen.