De Nooijer wilde vóór Dordrecht-ontslag al weg: De zandbak, voor heel veel geld

De Nooijer wilde vóór Dordrecht-ontslag al weg: "De zandbak, voor heel veel geld"

26-11-2018 23:20
4

Gérard de Nooijer werd onlangs ontslagen bij FC Dordrecht, maar had afgelopen zomer al kunnen vertrekken. De trainer kon aan de slag bij een niet nader genoemde club uit het Midden-Oosten, maar werd door FC Dordrecht aan zijn contract gehouden.

"Twee weken voordat we aan de voorbereiding begonnen, zei hij dat hij zijn contract wilde inleveren. Hij wilde naar de zandbak, voor heel veel geld", onthult algemeen directeur Hans de Zeeuw maandagavond bij FC Rijnmond. De Nooijer bleef echter toch aan de Krommedijk. "Of hij daar met de griep in zijn lijf zat? Ja, op laatst wel, denk ik."

Nadat FC Dordrecht matig aan het seizoen was begonnen en De Nooijer zich in de media negatief had uitgelaten over de spelers , gingen beide partijen alsnog uit elkaar. De Nooijer had het nieuws al te horen gekregen en stond Voetbal International te woord, terwijl De Zeeuw en zijn collega Peter Drijver nog bezig waren met het officiële statement. "We waren bezig met de laatste punt-komma's en toen kregen wij een heel raar berichtje via VI binnen. Daar werden we ongelooflijk door verrast. We wilden met een keurig nette persverklaring naar buiten komen, maar dat was nu niet meer mogelijk."