Wöber zet stap: 'Ik zal nooit een Sergio Ramos worden, de bad boy op het veld'

Wöber zet stap: 'Ik zal nooit een Sergio Ramos worden, de bad boy op het veld'

27-11-2018 07:05
6

Maximilian Wöber lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats in het Champions League-duel met AEK Athene, maar zit doorgaans op de bank bij Ajax. Dat wijt de twintigjarige verdediger aan de moordende concurrentie én zijn karakter.

"Mentaal ben ik de volgende stap aan het zetten. Misschien ben ik nog te aardig voor een verdediger. Het is duidelijk dat ik veel agressiever moet zijn", laat Wöber weten in De Telegraaf. "Dat is lastig als je de aardige, rustige jongen bent. Een speler die graag grappen maakt en ontspannen is. Ik ben echt wel gefocust, hoor, heel erg zelfs."

"Maar ik moet harder in de duels zijn", vervolgt de Oostenrijk. "Soms hink ik op twee gedachten. Er voor honderd procent ingaan of mijn been terugtrekken. Ik moet één keus maken: volle bak gaan. Ik zal nooit een Sergio Ramos worden, de bad boy op het veld. Maar niemand hoeft te vrezen dat ik bang ben om de duels aan te gaan. Ik win immers ook mijn meeste duels. Als ik meer wedstrijden speel, beter in mijn ritme kom, zal het alleen nog maar beter worden."

Wöber ziet Matthijs de Ligt als voorbeeld. "Een verdediger moet niet alleen defensief heel betrouwbaar, maar ook een leider zijn. Ik moet doen wat Matthijs elke week laat zien."