'Machtsstrijd binnen Feyenoord: jeugdtrainers kritisch op lankmoedige Van Geel'

'Machtsstrijd binnen Feyenoord: jeugdtrainers kritisch op lankmoedige Van Geel'

27-11-2018 07:53 Laatste update: 07:56
42

Bij Feyenoord heerste de afgelopen jaren een machtsstrijd die hoofd opleidingen Richard Grootscholten vorige week de kop kostte. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat dieper induikt op de problemen op Varkenoord.

Ook sijpelden er volgens de krant verhalen naar buiten die wijzen op een gebrek aan discipline. De rel rond jeugdinternational Crysencio Summerville (17) geldt als meest recente voorbeeld. De straf van de aanvaller zou maandag worden besloten. 'De leiding van Feyenoord liet echter weten meer tijd nodig te hebben om tot een besluit te komen, opzichtig balancerend tussen een strenge aanpak en zich realiserend dat het talent in de toekomst veel geld kan opleveren', stelt het AD.

Martin van Geel komt er bekaaid vanaf rond het ontslag van Grootscholten. De technisch directeur wordt binnen de jeugdopleiding lankmoedigheid verweten en zou Varkenoord bepaald niet als favoriete werkterrein beschouwen. Ondanks de kritiek op Grootscholten gaf Van Geel hem in april een nieuw contract. Na een brandmail naar de directie waarin het vertrouwen in de hoofd opleidingen werd opgezegd, kreeg Grootscholten een half jaar later alsnog zijn congé.

De Naaldwijker was volgens insiders prima in organiseren, maar op voetbaltechnisch gebied was er geen klik met veel ervaren jeugdtrainers, weet het AD. Hij stond onder meer te weinig op het veld, luidde de kritiek. Grootscholten merkte op zijn beurt dat veel jeugdtrainers niet vooruit wilden, hun neus ophaalden voor innovatieve trainingsmethoden en nauwelijks bij te sturen waren.

Momenteel zijn Stanley Brard, die graag wil terugkeren, en Ricardo Moniz in beeld om de nieuwe hoofd opleiding te worden van Feyenoord. Laatstgenoemde zegde recent FC Dordrecht af.