Charisteas rekent op Ajax-zege: 'Hun niveau is denk ik te hoog voor de Eredivisie'

Charisteas rekent op Ajax-zege: 'Hun niveau is denk ik te hoog voor de Eredivisie'

27-11-2018 08:41
21

Ajax kan AEK Athene op geen beter moment treffen. Dat stelt Angelos Charisteas, de Griekse oud-spits van de Amsterdammers. Wel moet de ploeg van coach Erik ten Hag oppassen voor de reactie die de spelers van AEK willen geven.

"Ik denk dat Ajax AEK op het meest gunstige moment tegenkomt. AEK is in een crisis en de trainer ligt onder vuur. De fans zijn ook aan het klagen op dit moment. Dus voor Ajax is dit het goede moment om in Griekenland te spelen", zegt Charisteas tegen Ajax TV.

Wedden

Meer odds

"Het probleem is dat AEK in de laatste drie duels slechts één punt heeft gepakt. Het andere probleem is dat de balans tussen de competitie en de Champions League weg is, de balans tussen het spelen op woensdag en zondag is er niet", aldus de ex-spits, die denkt dat het stadion lang niet vol zal zijn. "Griekse fans zijn gepassioneerd. Als de resultaten goed zijn, dan komen ze massaal. Maar bij slechte uitslagen blijven ze thuis. Daarom denk ik dat er niet meer dan 20.000 à 25.000 fans zullen zijn."

Charisteas rekent op een zege van Ajax. "Maar Ajax moet het spel wel controleren, want AEK zal een reactie willen geven. Als ze meegaan in de strijd en de passie, dan wordt het een moeilijke wedstrijd." De kwaliteiten van de Amsterdammers moeten uiteindelijk de doorslag geven. "Sommige spelers ontwikkelen zich goed, zoals De Jong en De Ligt. Hun niveau is denk ik te hoog voor de Eredivisie", aldus Charisteas.

"Ajax heeft een heel goede selectie en een heel goede trainer. Ze spelen ook in de Champions League heel goed. Dit jaar is de beste kans om de volgende ronde te bereiken. En waarom zou de kwartfinale niet mogelijk zijn?"