KNVB in gesprek met boze Steijn: 'Dat is willekeur, geen Calimero-gedrag van ons'

KNVB in gesprek met boze Steijn: 'Dat is willekeur, geen Calimero-gedrag van ons'

27-11-2018 08:58
44

De KNVB heeft trainer Maurice Steijn, manger voetbalzaken Stan Valckx en algemeen directeur Marco Bogers van VVV-Venlo uitgenodigd voor een gesprek. Reden is de onvrede van de Limburgers over het functioneren van de tuchtrechtspraak bij de bond, meldt De Telegraaf.

Steijn uitte zondag felle kritiek op de gang van zaken in Zeist, nadat Roel Janssen een schorsing van drie duels had gekregen. "We hebben beelden waarin Kik Pierie van Heerenveen precies dezelfde overtreding maakt als Roel Janssen. Pierie krijgt geel, waar de scheidsrechter bij Roel na ingrijpen van de VAR rood geeft. Dat is willekeur", reageert de coach in de Limburger.

"Ik heb geen hoge pet op van de tuchtcommissie", vervolgt Steijn. "Daarom hebben wij als VVV gezegd voorlopig niet meer in beroep te gaan. Dat is geen uitspraak uit emotie, maar puur op basis van recente ervaringen." Hij hield zijn mond na de rode kaart van Peter van Ooijen afgelopen weekend, omdat zijn reactie mogelijk zou worden meegenomen in de strafmaat.

Steijn stelde al dat de topclubs in zijn ogen een streepje voor hebben. Hij verwees naar de 'goede advocaat' van Feyenoord, die regelmatig voor vrijspraak zorgt. "Ik weet gewoon dat wij kansloos zijn in beroepszaken. Dat is geen Calimero-gedrag, want ik kom hier juist mee op een moment dat we het goed doen in de Eredivisie. Dat is de realiteit."