Superieur Ajax O19 vernedert AEK en boekt grootste zege ooit in Youth League

27-11-2018 15:52 Laatste update: 16:29
58

Ajax O19 heeft dinsdagmiddag in Griekenland snoeihard uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van AEK Athene. In de UEFA Youth League boekte het elftal van trainer John Heitinga een 8-1 zege. Het is de grootste overwinning ooit voor de Amsterdammers in het toernooi.

Na de 6-0 zege tijdens het heenduel in Amsterdam liet Ajax ook ditmaal werkelijk geen spaan heel van het weerloze AEK. Met name Nicolas Kühn en Che Nunnely waren in de eerste helft niet te houden. De twee aanvallers scoorden beiden twee keer.

Na de pauze bleef Ajax gas geven. Victor Jensen (49e minuut) en Enric Llansana (67e minuut) maakten er 6-0 van. Kort daarna tekende Kühn voor zijn derde doelpunt van de middag. Met een fraaie poging van afstand maakte Kenneth Taylor er 8-0 van. In de állerlaatste minuut konden de aanwezige AEK-fans toch nog even juichen. Een corner werd verlengd en de bal belandde achter Ajax-goalie Issam El Maach.

Opstelling Jong Ajax: El Maach, Dest, J. Timber, Botman, Douglas, Jensen, Q. Timber, Taylor, Kühn, Hansen en Nunnely.

Ajax komt dinsdagavond om 18.55 uur in actie tegen AEK Athene. Bij een zege zijn de Amsterdammers geplaatst voor de achtste finales. Mis via ons liveblog niets van alle ontwikkelingen!