'Cocu werkt niet mee en 'gijzelt' Fenerbahçe met eis van zes miljoen euro'

'Cocu werkt niet mee en 'gijzelt' Fenerbahçe met eis van zes miljoen euro'

27-11-2018 16:25 Laatste update: 28-11-2018 08:32
75

Fenerbahçe en Phillip Cocu zijn voorlopig nog niet van elkaar af. Het Turkse medium Sabah meldt dinsdag dat Cocu een afkoopsom van circa zes miljoen euro eist. Eind oktober werd hij op non-actief gesteld door de club. Fener wil niet verder gaan dan twee miljoen. 

Het verschil van vier miljoen zorgt voor een status quo in Istanbul, schrijft Sabah. Fenerbahçe beschikt niet over de middelen om het contract van Cocu in z'n geheel af te kopen. De verbintenis loopt tot medio 2021. Om die reden werd de oud-trainer van PSV in eerste instantie op non-actief gesteld. Fener wil echter definitief van de Nederlander af en hoopte een akkoord te bereiken over een afkoopsom van twee miljoen, te betalen in termijnen. 

Cocu is niet akkoord gegaan met dat voorstel. Hij verlangt circa zes miljoen euro van Fener. In theorie zóu Cocu zijn poot stijf kunnen houden en zijn verbintenis in Istanbul tot het einde kunnen uitzingen. Fenerbahçe wil dat niet.

De huidige nummer vijftien van de Süper Lig heeft overigens nog altijd geen nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Erwin Koeman, die rechterhand van Cocu was, fungeert nu als interim-trainer. Fenerbahçe wil volgens Turkse media graag een grote naam aanstellen, maar het ontbreekt de club aan financiële middelen.