ADO presenteert jaarcijfers en 'is op goede weg': ruim 3 miljoen euro in het rood

ADO presenteert jaarcijfers en 'is op goede weg': ruim 3 miljoen euro in het rood

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2018 om 17:09di 27-11-2018 om 17:09

ADO Den Haag heeft dinsdag de cijfers over het boekjaar 2017/18 gepresenteerd. De eredivisionist heeft een negatief bedrijfsresultaat van 3,1 miljoen euro geboekt. Dat is 'duidelijk beter' dan de 4,5 miljoen euro die was begroot, meldt ADO. 

'Sneller dan verwacht heeft ADO Den Haag, mede dankzij de Chinese grootaandeelhouder United Vansen, stappen gezet in de richting van financieel herstel. Hoewel het boekjaar 2017-2018 nog verlieslatend is afgesloten, is dit verlies beduidend lager dan vorig jaar zomer gebudgetteerd', schrijft ADO in een bericht op de eigen website.

'Over het verslagjaar 2017-2018 is een bedrijfsresultaat geboekt van 3,1 miljoen euro negatief. Dit resultaat ligt in lijn met het voorgaande jaar, maar is duidelijk beter dan de begroting van 4,5 miljoen euro negatief.'

United Vansen
Door de sportieve successen in 2017/18 - ADO eindigde op de zevende plaats in de Eredivisie - verwacht de club dat de opbrengsten in de nabije toekomst zullen blijven stijgen. Het Chinese United Vansen, grootaandeelhouder van ADO, blijft op de achtergrond ondertussen de helpende hand bieden.

'Ondanks het vertrouwen zal ADO Den Haag bij het uitblijven van transferresultaten ook voor het jaar 2019/20 nog deels afhankelijk zijn van de Chinese grootaandeelhouder. Deze heeft hiertoe bereidheid getoond en toegezegd de middelen ter beschikking te stellen. United Vansen hecht eraan te blijven benadrukken dat ze aandeelhouder is van ADO Den Haag voor de lange termijn.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws