Ajax blijft eenvoudig overeind tijdens heet avondje in Athene en overwintert

Ajax blijft eenvoudig overeind tijdens heet avondje in Athene en overwintert

Gepubliceerd: dinsdag 27 november 2018 om 20:44di 27-11-2018 om 20:44

Ajax heeft zich dinsdagavond tegen AEK Athene voor de eerste keer sinds 2005 verzekerd van Champions League-overwintering. De Amsterdammers hielden het hoofd koel in het verhitte Spyridon Louis Stadion en stapten met een 0-2 overwinning van het veld.

AEK stond na vier poulewedstrijden nog steeds op de hatelijke nul en de spelers in het geel-zwart wekten niet de indruk te vertrouwen op een grote ommekeer. De supporters van AEK wilden wél voor een heet avondje zorgen: het vak met de Ajax-fans werd tijdens de warming-up bekogeld met vuurwerk en molotovcocktails. Ook vanuit het uitvak werden er projectielen gegooid naar de rivaliserende supporters en de ME moest ingrijpen.

Op het veld was er een stuk minder vuurwerk te zien. AEK beperkte zich tot tegenhouden en Ajax kwam nauwelijks tot kansen. David Neres kreeg op aangeven van Frenkie de Jong de beste mogelijkheid, maar kopte niet hard genoeg in. Vlak voor rust kreeg Ajax de bal niet weg: spits Ezequil Ponce leek te kunnen profiteren, maar André Onana was op tijd zijn doel uit.

De 0-0 bleef na rust lange tijd op het bord staan, maar Ajax drukte in het laatste kwart door. Kort nadat Donny van de Beek op de paal had geschoten, kregen de Amsterdammers een penalty na hands van Marko Livaja. De Kroaat kreeg zijn tweede gele kaart en Dusan Tadic schoot vanaf de stip de 0-1 binnen. Vrijwel direct daarna gooide Tadic het duel definitief in het slot: de Serviër kon na goed voorbereidend werk van Neres en Klaas-Jan Huntelaar de 0-2 in het verlaten doel schuiven. Onana moest nog een poging van Lucas Boyé onschadelijk maken, maar hield zijn doel schoon.

Ajax staat nu op 11 punten uit vijf poulewedstrijden. Bayern München heeft er tot dusver acht en trapt om 21.00 uur af tegen Benfica. Der Rekordmeister komt op woensdag 12 december nog naar Amsterdam voor de strijd om de eerste plek in Poule E.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws