Spelersrapport: De Ligt brok onverzettelijkheid, Tadic bepalend, Dolberg worstelt

Spelersrapport: De Ligt brok onverzettelijkheid, Tadic bepalend, Dolberg worstelt

27-11-2018 20:54
36

Ajax speelde dinsdag niet groots in Griekenland, maar plaatste zich wel voor de eerste keer in dertien jaar tijd voor de knock-outfase van de Champions League. VoetbalPrimeur maakt rapport op na de 0-2 zege bij AEK Athene!

André Onana – 7: Enigszins onorthodox hield hij kort voor rust zijn doel knap schoon. Dat was het belangrijkste wapenfeit van de Kameroener, die alleen kort voor tijd nog moest ingrijpen.

Noussair Mazraoui – 5,5: Moest wennen zonder Ziyech voor zich. De Marokkaans international was vrijwel onzichtbaar doordat – met name in de eerste helft - bijna alles over links ging.

Matthijs de Ligt – 7,5: Ezequiel Ponce? De Argentijnse spits zat goed verstopt in de broekzak van De Ligt, die wederom zijn mannetje stond. Brengt op 19-jarige leeftijd zó veel rust en vertrouwen achterin bij Ajax.

Maximilian Wöber – 5,5: Na een sterk optreden tegen Bayern waren de verwachtingen hooggespannen, maar in Griekenland kwam Wöber een stuk minder uit de verf. Kende een paar ongelukkige momenten.

Daley Blind – 7: Kreeg heel veel ruimte en profiteerde daar dankbaar van. Blind kon naar hartelust opkomen. Hij verkeert in uitstekende vorm en wist dat (ook als linksback) door te trekken tegen AEK. 

Lasse Schöne – 6,5: Geen heel opvallend optreden, maar zeker niet onaardig. De Deense controleur is met zijn slimmigheidjes regelmatig belangrijk.

Donny van de Beek – 6: Het was druk in het centrum, waardoor Van de Beek moeite had om gevaarlijk te worden. Was wel dicht bij een goal met een bal op de paal.

Frenkie de Jong – 6,5: De Jong regisseerde en trakteerde zijn teamgenoten af en toe op fraaie passes. Zo bracht hij kort voor rust David Neres in stelling. Af en toe mag het desondanks wel iets sneller.

David Neres – 6,5: Heel veel ging aanvankelijk via links en als Neres de bal had kon hij zijn stempel ook niet drukken. In de tweede helft ging het iets beter en verrichtte de Braziliaan keurig werk bij de 0-2.

Kasper Dolberg – 4,5: Een zeer ongelukkig optreden van de Deense spits, die vooral in beeld was als hij weer eens een tik had gekregen. De wissel na een uur was niet verrassend. Blijft worstelen sinds zijn rentree.

Dusan Tadic – 7: Het gemis van de creativiteit van Ziyech kon hij niet helemaal opvangen, maar met twee goals schoot de Serviër Ajax uiteindelijk wel naar de volgende ronde. Niet heel goed spelend, wel heel belangrijk.

Invallers:

Klaas-Jan Huntelaar – 6,5: Loste met een klein half uur te gaan de tegenvallende Dolberg af en deed het prima in aanloop naar de 0-2. De spits bleef kalm en gaf Tadic een niet te missen kans.

Rasmus Kristensen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Zakaria Labyad – x: Speelde te kort voor een beoordeling.