Groep G: Real Madrid en AS Roma naar volgende ronde Champions League

27-11-2018 22:54
1

Real Madrid en AS Roma zijn na de winterstop actief in de Champions League. De Koninklijke won in Italië met 0-2, maar Roma is met negen punten niet meer te achterhalen door nummer drie Viktoria Plzen, dat verrassend won bij CSKA Moskou.

AS Roma - Real Madrid
Roma presteert al weken wisselvallend onder Eusebio Di Francesco, maar daar was in het Stadio Olimpico weinig van te zien. Sterker nog, de Romeinen kregen voor rust de grootste kansen van de wedstrijd. Justin Kluivert mocht halverwege de eerste helft invallen door een blessure van Stephan El Shaarawy. Vlak voor rust zag hij ploeggenoot Cengiz Ünder een levensgrote kans missen.

Na de rust ging het mis voor Roma. Na een verkeerde uittrap van doelman Robin Olsen blunderde de Italiaanse defensie opzichtig waardoor Gareth Bale voor de voorsprong kon zorgen. Roma viel aan, maar kreeg tien minuten later een nieuwe tegenvaller te werken. Karim Benzema kopte een voorzet van Marcos Llorente door, waarna Lucas Vazquez van dichtbij de 0-2 binnen kon tikken. Roma probeerde het daarna nog wel, maar kwam niet door de muur van Real heen.

CSKA Moskou - Viktoria Plzen 1-2
CSKA Moskou en Viktoria Plzen gaan over twee weken uitmaken wie er Europa League-voetbal gaat spelen. De Tsjechische club begon als hekkensluiter aan de vijfde Champions League-speelronde, maar heeft de rode lantaarn overgedragen aan CSKA door een knappe winst in Rusland.

De Russen begonnen in eigen huis goed en kwamen al na tien minuten op voorsprong na een benutte strafschop van Nikola Vlasic. Lang bleef het 1-0, tot tien minuten in de tweede helft. Roman Procházka bracht Plzen langszij. Het leek in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd verraste Plzen alles en iedereem met de winnende goal van Lukás Hejda. CSKA en Plzen hebben allebei vier punten, maar de Russen hebben een minder doelsaldo.