Groep H: Fellaini redt ploeterend United in extremis, Ronaldo belangrijk voor Juve

Groep H: Fellaini redt ploeterend United in extremis, Ronaldo belangrijk voor Juve

27-11-2018 22:58 Laatste update: 23:17
11

Manchester United heeft in een teleurstellende vertoning met 1-0 gewonnen bij Young Boys Bern in groep H van de Champions League. Marouane Fellaini redde de ploeg van manager José Mourinho. Juventus won na een stroeve start van Valencia: 1-0. Zowel Juve als United plaatst zich daarmee voor de achtste finale.

De Oude Dame had een overwicht in eigen huis, maar kon weinig gevaar stichten. Het was zelfs Valencia dat voor het gevaarlijkste moment van de eerste helft zorgde. Vlak voor rust keerde Wojciech Szczesny op fraaie wijze een kopbal van Mouctar Diakhaby. Een individuele actie van Ronaldo hielp Juventus over het dode punt heen. De Portugees etaleerde zijn klasse, gaf de bal hard voor en zag Mario Mandzukic zijn voorwerk bekronen met een doelpunt.

United beleeft zijn een na slechtste Premier League-start ooit en weet ook in de Champions League niet te imponeren. The Red Devils, met de gepasseerden Romelu Lukaku en Paul Pogba op de bank, schoten in de eerste helft op Old Trafford nul keer op doel. Mourinho kon zijn ergernis niet bedwingen. Na een misser van Marcus Rashford ging de manager demonstratief met zijn armen over elkaar staan richting de dug-out.

Young Boys kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in de wedstrijd en was via Djibril Sow zelfs dicht bij de openingstreffer. Ook David De Gea moest met een geweldige save een achterstand van United voorkomen. Met invallers Pogba en Lukaku binnen de lijnen kwam het toch nog goed voor de Engelsen. Fellaini was de gevierde man door fraai raak te schieten in blessuretijd.