Overmars 'mag borst natmaken': 'Zes á zeven spelers vertrekken bij Ajax'

Overmars 'mag borst natmaken': 'Zes á zeven spelers vertrekken bij Ajax'

28-11-2018 06:00 Laatste update: 06:00
109

Ajax moet rekening houden met een grote zomerse uittocht. Dat zegt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. De kans dat de helft van de huidige basiself vertrekt is levensgroot.

Bennett van Fessem
ATHENE

Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei onlangs dat hij komende winter niemand laat vertrekken. Verweij denkt dat hij zich aan die belofte gaat houden. "Maar komende zomer zal het een grote exodus worden", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. "De prijskaartjes die om de nekken komen te hangen worden groter en zwaarder. Het zijn enorme bedragen die er betaald gaan worden.

Verweij denkt dat er 'zes á zeven' spelers vertrekken bij Ajax. "Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertrekken zeker. David Neres, Hakim Ziyech, André Onana, misschien Donny van de Beek. Voor Tagliafico zal er ook heel veel belangstelling zijn. Overmars mag zijn borst natmaken."

En dus moet Overmars alle zeilen bijzetten om Ajax voor volgend seizoen van voldoende kwaliteit te voorzien. "Dat zal buitencategorie moeten zijn", zegt Verweij. "De scouts zullen getest worden, want er moet ook veel kwaliteit worden teruggehaald. Daar zullen ook behoorlijke prijskaartjes aan hangen."

Bekijk hieronder het hele interview met Ajax-watcher Mike Verweij!