'Prijskaartje van 140 miljoen voor De Ligt en De Jong; Barça vreest salariseisen'

'Prijskaartje van 140 miljoen voor De Ligt en De Jong; Barça vreest salariseisen'

28-11-2018 07:46
54

Een nieuwe dag, een nieuw transferverhaal over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de Spaanse kranten. Mundo Deportivo claimt te weten dat Ajax minimaal 140 miljoen euro verlangt voor de twee internationals. De salariseisen van De Ligt en De Jong kunnen een sta in de weg worden voor Barça, denkt het dagblad. 

De Jong (21) heeft een prijskaartje van circa 75 miljoen euro. Ajax-aanvoerder De Ligt moet ongeveer 60 á 65 miljoen euro opleveren. De vraagprijs van De Jong ligt volgens Mundo Deportivo iets hoger omdat de middenvelder een langer contract heeft bij Ajax.

Barça wil beide spelers graag hebben en is ook bereid om in totaal 140 miljoen euro te investeren in het talentvolle duo. Mundo Deportivo denkt dat de salariseisen van De Ligt en De Jong een probleem kunnen worden voor de regerend kampioen van Spanje. De concurrentie uit de Premier League is namelijk gigantisch.

Met name Manchester City is volgens het dagblad bereid om érg ver te gaan voor De Ligt en De Jong. Zodra meer Engelse grootmachten zich serieus gaan mengen in de strijd om het tweetal, is het maar de vraag of Barça mee wil of kan gaan in de rat race. Zelfs voor Barça-begrippen worden de salariswensen van het Nederlandse duo mogelijk te gortig. Ook Paris Saint-Germain en Juventus worden met De Ligt en De Jong in verband gebracht. 

Lees ook: Overmars 'mag borst natmaken': 'Zes á zeven spelers vertrekken bij Ajax'