Ten Hag: 'Meerdere Eredivisie-clubs wilden hem, maar hij koos bewust voor mij'

Ten Hag: 'Meerdere Eredivisie-clubs wilden hem, maar hij koos bewust voor mij'

28-11-2018 08:04
14

Erik ten Hag weet zich zijn samenwerking met Quincy Promes bij Go Ahead Eagles nog goed te herinneren. De huidig trainer van Ajax vertelt in gesprek met Voetbal International dat Promes - inmiddels speler van Oranje en Sevilla - 'heel zelfbewust' arriveerde in Deventer. 

Ten Hag en Go Ahead huurden Promes voor één jaar van FC Twente. "Hij had goed nagedacht over wat de beste stap voor hem zou zijn. Verschillende clubs uit de Eredivisie wilden hem óók hebben, maar Quincy koos bewust voor Go Ahead en voor mij. Hij had een plan", vertelt de coach. 

Promes zei later dat hij bij Go Ahead stevig was aangepakt door Ten Hag. "Quincy moest nog leren professional te worden. Dan doel ik bijvoorbeeld op het omgaan met tegenslagen. En de discipline in het uitvoeren van zijn taken op het veld. Daar hebben we wel wat gevechtjes over gehad. Dat vond ik mooi."

"Quincy was leergierig en had een ontzettende geldingsdrang. En hij heeft voetbalintellect. Je moet Quincy geen knollen voor citroenen verkopen. Anders gaat hij in de contramine. Zo werkt dat vaker bij grote talenten. Die moet je geen onzin voorschotelen."

Promes (26) keerde in 2013 terug naar FC Twente en verdiende een miljoenentransfer naar Spartak Moskou. Daar groeide de 34-voudig international uit tot één van de sterren van de Russische competitie. Sevilla betaalde afgelopen zomer twintig miljoen euro voor Promes.