Verbazing over uitblijven NAC-ontslag: 'Heel bijzonder, best onwerkelijk ook'

Verbazing over uitblijven NAC-ontslag: 'Heel bijzonder, best onwerkelijk ook'

28-11-2018 11:19
32

NAC-trainer Mitchell van der Gaag heeft zich verbaasd over het feit dat hij vooralsnog buiten schot is gebleven. NAC staat laatste in de Eredivisie en technisch directeur Hans Smulders en algemeen directeur Justin Goetzee vertrokken al wel.

"Dat heeft me zwaar geraakt", reageert Van der Gaag in Voetbal International op het ontslag van Smulders. "Ik heb gezien wat het doet met iemand, dat gun je echt niemand", vervolgt hij.

Van der Gaag blijft vooralsnog buiten schot. "Ik vind dat heel bijzonder, best onwerkelijk ook. Ik sta daar anders in, ben in Portugal als trainer opgegroeid in een wereld waarin je na twee nederlagen op straat kunt worden gezet. De trainer is altijd schuldig, dat idee. Ik ben er blij om, hoor, dat het zo niet gaat, maar ik heb het moeten leren begrijpen", stelt hij.

Bang om ontslagen te worden is Van der Gaag niet. "Als je als trainer bang bent om ontslagen te worden, dan heb je pas een probleem, denk ik. Ik sta daar heel simpel in, ik doe er alles voor en voor mijzelf is dat het belangrijkste. Als anderen daar anders over denken, hoor ik het wel."