El Jebli moest knop omzetten: 'Ik ging met de verkeerde jongens om'

El Jebli moest knop omzetten: 'Ik ging met de verkeerde jongens om'

28-11-2018 11:55 Laatste update: 11:57
24

De Graafschap-middenvelder Youssef El Jebli is dit seizoen een van de smaakmakers bij de Superboeren. Toch had het heel anders af kunnen lopen met de middenvelder als hij in zijn jeugd geen knop om had gezet.

El Jebli groeide op in de Utrechtse wijk Overvecht en koos aanvankelijk voor het verkeerde pad. "Ik ging met de verkeerde jongens om. In die tijd hield ik wel van een kick. Het begon met kattenkwaad. De politie uitschelden en dan stoer wegrennen. Later werd het steeds meer. Geen écht criminele dingen, maar het was zeker niet oké", vertelt El Jebli in gesprek met Voetbal International.

"Als je jong bent, en je ziet in een videoclip dat andere jongens een fiets stelen, dan wil je dat ook. Nu zie ik in dat dat fout was", vervolgt hij met een voorbeeld. Op zijn zestiende viel plots het kwartje. "Ik liep in mijn eentje naar de winkel, was wat aan het nadenken over het leven. Ineens dacht ik: Yous, waar ben je nou eigenlijk mee bezig? Maak iets van je leven, kap hiermee." Dat deed hij vervolgens. "Ik ben een beter mens geworden, en ik durf best te zeggen dat ik daar trots op ben."