Griekse politie na rellen in Athene: 'Geen excessief geweld tegen Ajax-fans'

Griekse politie na rellen in Athene: 'Geen excessief geweld tegen Ajax-fans'

Gepubliceerd: woensdag 28 november 2018 om 15:28wo 28-11-2018 om 15:28

Laatste update: woensdag 28 november 2018 om 15:34wo 28-11-2018 om 15:34

De Griekse politie vindt niet dat de politie excessief geweld heeft gebruikt tegen Ajax-fans. Bovendien ontkent de politie dat vooral Ajax-fans zouden zijn aangepakt.

"Het geweld was proportioneel en we hebben opgetreden tegen zowel de Ajax- als de AEK-aanhang", stelt woordvoerder Theodoros Chronopoulos tegenover het Algemeen Dagblad. De politie probeert via camerabeelden te achterhalen wie in het Olympisch stadion in Athene de molotovcocktail gooide naar het vak vol Ajax-fans.

Door het geweld van de fans en de politie raakten acht Ajax-fans gewond. De woordvoerder ontkent echter dat de politie vooral Ajax-supporters hard aanpakte, zoals de fans beweren. De Griekse politie onderzoekt verder of Ajax-fans supporters van Panathinaikos aan kaartjes helpen geholpen voor de wedstrijd tegen AEK. Volgens Chronopoulos zijn er geen aanwijzingen dat de rellen vooraf centraal georganiseerd zijn.

De woordvoerder ging niet in op vragen van het AD hoe het kan dat sommige AEK-supporters vrij spel leken te hebben in het stadion. Volgens Chronopoulos was er sprake van extra politie-inzet bij de wedstrijd naar aanleiding van de rellen die maandagavond plaatsvonden in de stad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws