'Ik zou een transfer naar Barça aanraden, Frenkie de Jong kan Busquets opvolgen'

'Ik zou een transfer naar Barça aanraden, Frenkie de Jong kan Busquets opvolgen'

28-11-2018 16:56
37

Frenkie de Jong kan Sergio Busquets opvolgen bij FC Barcelona. Dat stelt Ronald de Boer, die ook Matthijs de Ligt een transfer naar Camp Nou adviseert.

"De Jong kan Busquets opvolgen", stelt De Boer bij Esports Cope. "Hij heeft vertrouwen aan de bal en is niet bang om te dribbelen en te wachten op het goede moment. Busquets is daarin een leraar. De Jong heeft die kwaliteiten ook, hoewel hij jong is en nog moet groeien."

Een transfer naar Barça zou na dit seizoen het beste zijn voor zowel De Jong als De Ligt, denkt De Boer. "Ik zou Barcelona aanraden. De stijl van Ajax is hetzelfde, dus ze zullen zich heel snel aanpassen. Ik adviseer Matthijs en Frenkie ook Barcelona, omdat de club in mijn hart zit."

"Het belangrijkste is dat ze naar een ploeg gaan die bij hun stijl past. Ze hebben veel kwaliteiten en er zijn heel veel clubs geïnteresseerd, maar nu focussen ze zich op Ajax. Ze staan voor het eerst sinds 2005 in de achtste finale van de Champions League."

De FOX Sports-analist denkt dat Barça spelers als De Jong en De Ligt ook nodig heeft. "Barça moet het team de komende twee jaar vernieuwen. Als ze dat niet doen, dan krijgen ze dezelfde problemen als Bayern München. Spelers als Messi, Piqué en Busquets worden ouder en raken sneller geblesseerd. Het is beter om nu te beginnen met het aantrekken van jonge spelers, zodat die kunnen wennen en er klaar voor zijn als ze er móéten staan."